top of page

TOMMY HELLSTEN

Olen Tommy Hellsten. Aikoinaan alkoholistikodissa kasvanut ja sieltä maailmalle lähtenyt. Kannoin sisälläni pahaa oloa, jonka alkuperää en tiedostanut. En ymmärtänyt, että voin huonosti vaan koin, että olin huono. Minulla oli hyvin vahva häpeään sidottu identiteetti.

 

Paha olo pakotti minut kohtaamaan itseni ja lähtemään matkalle menneisyyteen, pahan olon lähteille. Tästä matkasta tuli myös matka omaan sisimpääni, sinne mistä oma identiteetti sitten lopulta alkoi löytyä.

Oikeastaan koko urani on noussut tästä matkakertomuksesta. Siitä olen auliisti jakanut kokemuksiani julkisuudessa sekä kirjojen, luentojen että median kautta. Miksi? Siksi, että se mitä olen kokenut, näyttää olevan samaa mitä tuhannet kokevat kanssani. Haluan kertoa, että menneisyydestä voi vapautua ja että ihminen voi lopulta syntyä omaksi itsekseen elämään sitä elämää, joka on hänen omaansa.

Tärkein kirjani Tähän olen tullut, kirja merkityksen löytämisestä, on yritys kuvata tätä matkaa ja erityisesti nostaa esille hengellisyyden merkitys omassa kertomuksessani. Se on eräänlainen tilinpäätös kaikesta ja yhteenveto ajattelustani. Ehkä nämä kolme: Virtahepo olohuoneessa, Saat sen mistä luovut ja nyt tämä Tähän olen tullut ovat tärkeimpiä teoksiani.

Kuva Tommy30.jpg

Kirjailija

Urani ja elämäni aikana on ollut paljon sellaista, mitä en ole ymmärtänyt ja joka samalla on kiehtonut sekä herättänyt kysymyksiä. Ihmettelyn ja jäsentelyn tuloksena on usein syntynyt kirja. Sen kirjoitettuani ymmärrän jotain mutten vielä kaikkea. Siksi lähden kirjani aiheesta luennoimaan. Kierrettyäni vuoden, pari puhumassa, syntyy kokemus, että alan ymmärtää.

 

Siinä vaiheessa nousee uusi aihe uusine ihmettelyineen, ja kaikki alkaa alusta. Koska olen kirjoittanut yli 30 kirjaa ja kiertänyt maailmaa niistä kaikista puhumassa, on tietysti ollut paljon sellaista mitä en ole ymmärtänyt ja siksi ihmetellyt. Niinpä diplomi-ihmettelijän ammattinimike sopii itse asiassa erittäin hyvin, vaikka pilke silmäkulmassa sen alun perin loinkin.

48420506_745965295756487_867978804802145
TommyH_IMG_1034_1920pix.jpg

Ammattina diplomi-ihmettelijä

Kuinka monesti olenkaan kokenut vaikeuksia vastata kysymykseen, mitä teen ammatikseni. Olen terapeutti, mentor, yrittäjä, luennoitsija, kouluttaja ja kirjailija. Olen ihmisyyden ihmettelijä ja ihminen tavattavissa jo yli 30 vuotta.

Terapeutti ja mentor

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun avasin oven ensimmäiselle asiakkaalleni. Muistan sen kuin eilisen päivän. Rooli tuntui vaikealta, olihan minulla silloin varsin ohut elämänkokemus. Mutta jostain oli aloitettava, vaikka pelotti, ja osaamattomuuden kokemus oli vahva.

Urani aikana, kaiken muun tekemisen ohella, olen jatkuvasti tehnyt myös vastaanottotyötä. Teen sitä mielelläni, sillä juuri siinä saan kokea ihmisyyden ihmeen ja mysteerin kerta toisensa jälkeen - ainutlaatuisena tässä ja nyt. Enkä enää kärsi elämänkokemuksen puutteesta, päinvastoin, elämä on opettanut kovastikin. 

Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni Porvooseen tai Helsinkiin. 

IMG_5582.png

Luennoitsija

Pitkään pelkäsin ihmisten eteen asettumista, luennointi ei ollut ominta työtäni. Mutta vuosien saatossa olen alkanut nauttia siitä eikä se enää pelota. Teen sitä todella mielelläni. 

 

Olenkin luennoinut ympäri pohjoismaita jo vuosikymmeniä ja kohdannut tuhansia ihmisiä. Konferensseissa, seminaareissa, messuilla, kirkoissa, työpaikoilla. Kokemuksen myötä on syntynyt kyky luoda vahva läsnäolon tila - tässä ja nyt. Tila, joka houkuttelee muutkin aitoon kohtaamiseen ja keskusteluun. Siitä on seurannut kokemus, etten minä niinkään enää luennoi, vaan minussa ja yleisössä luennoidaan.

Luentojeni aiheet nousevat usein kirjoistani, mutta mielelläni keskustelen tilaajan kanssa, jotta löytyy juuri sopiva. 

TH_kuvabanneri_1920x1080pix.jpg

Teologi

Olen Helsingin Yliopiston teologisesta tiedekunnasta valmistunut teologian maisteri. En ole pappi, mutta minulla on pappisvihkimykseen oikeuttava loppututkinto. Aikoinaan kyllä mietin papiksi ryhtymistä, mutta se jäi, kun terapiatyö ja omat prosessini imaisivat minut intensiivisesti mukaansa. 

Teologian opinnot ovat kuitenkin olleet se kivijalka, jolle olen ajatteluni ja urani pitkälti rakentanut. Kaikessa terapiatyössä olen jatkuvasti pohtinut hengellistä ja henkistä ulottuvuutta.

Suureksi haasteeksi ja jopa elämäntyöni punaiseksi langaksi on muodostunut, miten onnistuisin sanoittamaan hengellisiä paradokseja lankeamatta vanhoihin, sementoituneisiin uskonnollisiin käsitteisiin ja sanoihin. Teologisuuteni, jos sellaisesta voin puhua, on kai ensisijaisesti näkynyt juuri tässä pyrkimyksessäni.

46800536_2332854860061196_58825366348087
bottom of page